Ötéves fiú száját mosta ki egy pedagógiai asszisztens, traumatikus élményt okozhatott ezzel a gyereknek

2020. december 16. – 18:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Traumatikus élményt okozhatott egy ötéves, hallássérült, beilleszkedési és tanulási zavarokkal küzdő kisfiúnak egy pedagógiai asszisztens, amikor fegyelmezési céllal kimosta a száját, számolt be az RTL Klub Híradója.

Az eset egy budapesti óvodában történt november végén. A fiú édesanyja azt állítja, a fia sírva mondta el neki, hogy szappannal kimosták a száját, mert csúnyán beszélt. Amikor ezt számon kérte az asszisztensen, akkor az anya állítása szerint ő ezt részben elismerte, ám azt tagadta, hogy szappant használt volna. A pedagógus állítja, csak vízzel mosta ki a fiú száját.

A szülők panaszt tettek az óvoda vezetőjénél. Láng Hanna az RTL Klubnak azt nyilatkozta, elsőként szóban vonta felelősségre a dolgozójukat, majd vizsgálatot rendelt el az ügyben. Az anya azt mondta, januártól másik óvodába íratja át gyerekét, akit az eset nagyon megviselt. Elmondása szerint fiának azóta alvászavarai vannak, gyakran sír és napokig félt a fürdőszoba közelébe menni. Három hete óvodába sem akar menni, a trauma feldolgozásában pszichológus is segíti.

A szülők gyermekbántalmazás miatt rendőrségi feljelentést tettek, az ügyben zajlik a nyomozás.

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!