Deutsch másodjára is a Néppárt bocsánatát kéri

2020. december 15. – 16:06

Másolás

Vágólapra másolva

A Euronews szerkesztősége által megszerzett levél szerint ismét bocsánatot kért Deutsch Tamás Manfred Webertől és a néppárti képviselőktől kedd reggel a korábbi Gestapózás miatt, ami ahhoz vezetett, hogy felmerült a képviselő kizárása. A keddi üzenetben a Fidesz-KDNP delegáció vezetője azt írja:

„Szeretném megismételni a bocsánatkérést Manfred felé és a többi kollégám felé. Nem állt szándékomban megbántani senkit, sem a frakcióvezetőt, sem a frakció többi tagját, sem a pártcsaládunkat általánosságban.”

Demeter Szilárdhoz hasonlóan Deutsch most már visszavonná a korábbi erős kijelentéseit:

„Ez hiba volt a részemről, amiért bocsánatot kérek. Egyúttal visszavonom a szerencsétlen hasonlatot, amit használtam. Remélem, hogy le tudjuk hűteni a kedélyeket és folytatni tudjuk a közös munkát az Európai Unió javításáért. A mostani válságban minden korábbinál nagyobb szükség van az egységre” – zárta levelét a Fidesz alapító tagja.

Az ügy előzménye, hogy Deutsch Tamás a Gestapo és az ÁVÓ érveléséhez hasonlította Manfred Weber frakcióvezető egyik megjegyzését. A bajor politikus újságíróknak nyilatkozva azt állította, hogy Orbán Viktornak nem kell tartania a jogállami szabályoktól, ha Magyarországon függetlenek a bíróságok és szabad a média. Deutsch erre úgy reagált: a Gestapo és az ÁVÓ jelszava volt az, hogy ha nincs takargatnivalód, akkor nem kell félned. Ezt a véleményét két interjúban is megismételte, emiatt Othmar Karas osztrák képviselő aláírásgyűjtést kezdeményezett Deutsch kizárására a néppártból. A fideszes politikus ezután már egyszer bocsánatot kért. A kizárásról a héten tárgyalnak a Néppártban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!