Népszava: hálapénzrazziák lesznek januártól a kórházakban

2020. december 14. – 06:43

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A hatóságok januártól kezdik ellenőrizni a kórházakban a paraszolvenciát elfogadó egészségügyi dolgozókat, értesült a Népszava. A lap az érintett minisztériumoktól még nem kapott megerősítést.

A januártól esedékes orvosi béremelésekkel egy időben egy évig terjedő szabadságvesztésre számíthat az is, aki kapja, és az is, aki adja a hálapénzt. Az egészségügyi dolgozók 2021-től a kezelés után egyszer, és csakis olyan tárgyat fogadhatnak el, amelynek értéke nem haladja meg a nyolcezer forintot, vagyis a minimálbér havi összegének öt százalékát.

A lap megszólaltatta a Társaság a Szabadságjogokért munkatársát, aki nehezen tudja elképzelni, hogyan történhet majd a felderítés, mivel a hálapénz átadása jellemzően szűk körben történik, az egyes kórházi helyiségek bekamerázása pedig súlyos adatvédelmi kérdéseket vet fel. Egy orvos lebuktatása sokkal inkább adóhatósági eszközökkel vagy a betegek bejelentése alapján történhet.

Kattintson ide a Telex legfrissebb híreiért>>>

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!