Bártfai-Mager Andrea elfelejtette feltüntetni a tavaly szerzett földjeit a vagyonbevallásában

2020. december 14. – 07:39

Másolás

Vágólapra másolva

A nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszter, Bártfai-Mager Andrea tavaly nyáron lett két földterület tulajdonosa Szerencs közelében, de ezeket az ingatlanokat nem tüntette fel az idén februárban leadott vagyonbevallásában. Ezt később figyelmetlenségéből adódó adminisztratív hibával magyarázta, majd a földeken kevesebb mint egy év után tovább is adott. Az üzletben tulajdonostársa volt egy férfi, aki több szálon kötődik volt férjéhez, a jelenleg is körözés alatt álló Balogh Sándorhoz – írja a Hvg 360.

A tulajdoni lapok szerint Bártfai-Mager és a másik tulajdonos, Sz. Ádám tavaly nyáron, csere útján jutott hozzá az összesen több mint harminchárom hektáros mezőzombori legelőkhöz. Arról azonban nem tudni, hogy a miniszter milyen földjeit cserélhette el. „Sajnálatos módon figyelmetlenségemből adódóan adminisztratív hiba történt a 2020-as vagyonbevallásom elkészítésekor a földterületek vonatkozásában, mivel abban továbbra is a 2019-es vagyonbevallás adatai szerepelnek. Megkeresését követően – amint a hibára fény derült – vagyonbevallásom javítását azonnal kezdeményeztem” – írta a miniszter.

Sz. Ádám neve korábban felmerült a Balogh Sándor elleni nyomozásban, ő a vállalkozó jelenlegi élettársának az unokaöccse, valamint Balogh több cégében is szerepet vállal. Amikor tavaly nyilvánosságra került, hogy Bártfai-Mager volt férjét milyen ügyekben körözik, a miniszter kiadott egy közleményt, amelyben kijelentette, hogy már húsz éve elváltak, és azóta semmilyen közös gazdasági vagy üzleti érdekeltségük nincs.

Arra a kérdésre, hogy miért bonyolított le egy földügyletet a volt férjéhez ilyen közel álló személlyel, a miniszter már nem válaszolt a Hvg-nek.

Kattintson ide a Telex legfrissebb híreiért>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!