Egy 736 millió forintot elcsaló számlagyár tagjait tartóztattak le adónyomozók

2020. december 11. – 11:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A gyanú szerint pályázatokkal kapcsolatos visszaélésekkel mintegy 736 millió forint kárt okozott az államnak öt férfi, akiket már őrizetbe is vettek adónyomozók.

A Bács-Kiskun megyei Főügyészség azt közölte, hogy egy korábbi akcióban elfogott és azóta is letartóztatásban lévő férfi egy számlagyár vezetőjével állapodott meg abban, hogy cégei a pályázatok során beszerzett eszközökről túlárazottan, a pályázathoz biztosított legmagasabb összegben állítanak ki számlát. Számlákat még akkor is kiállítottak, ha az eszközt nem is vásárolták meg.

A megvett számlákat aztán nemcsak a pályázati elszámolásban, hanem az áfabevallásukban is szerepeltették. A számlagyár most elfogott vezetője és társai összesen több mint 736 millió forintot elcsalásához nyújtottak segítséget.

Az adónyomozók a számlagyár tagjai közül öt embert őrizetbe vettek és kezdeményezték letartóztatásukat. Az ügyészség a gyanúsítottak letartóztatását a szökés, elrejtőzés, az eljárás jogellenes befolyásolása, továbbá a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta. A Kecskeméti Járásbíróság csütörtökön mind az öt gyanúsított letartóztatását elrendelte, de még jöhetnek fellebbezések.

A Telex friss híreit itt találja >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!