Kiakadtak az ellenzéki pártok az új pécsi MSZP-s alpolgármester kinevezése miatt

2020. december 11. – 22:43

Másolás

Vágólapra másolva

Pécs polgármestere, Péterffy Attila csütörtökön jelentette be, hogy a rendkívüli jogrenddel élve az MSZP-s Nyőgéri Lajost nevezi ki a város harmadik alpolgármesterének, de ezt sem a DK, sem a Momentum, sem az LMP helyi szervezetei nem támogatják, írja a Szabad Pécs.

Keresztes László Lóránt LMP-s országgyűlési képviselő szerint Péterffy a testületet megkerülve nevezte ki Nyőgérit, ezt pedig több okból is elfogadhatatlannak tartja. A város el van adósodva, egy új alpolgármester pedig újabb teher, aki a DK-s Bognár Szilvia alpolgármester feladatköreinek egy részét, a szociális, népjóléti és lakásgazdálkodási területet vette át. Emellett Nyőgéri személye sem elfogadható számukra, mert állításuk szerint tavaly botrányos körülmények között távozott a gazdasági bizottság éléről, mert három cégét is kényszertörölték.

„A pécsi DK-frakció sem támogatta a kinevezését”írta Bognár Szilvia, Pécs DK-s alpolgármestere, és ezt az álláspontot osztja Kunszt Márta, a DK helyi frakcióvezetője is.

A Momentum helyi képviselői és vezetői is elutasítják a harmadik alpolgármesteri pozíció létrehozását, mivel azt szakmailag megkérdőjelezhetőnek, anyagilag feleslegesen megterhelőnek és jogszabályilag is kérdésesnek tartják.

A Jobbik viszont kiáll Péterffy döntése mellett. Képviselőjük, Fogarasi Gábor közleményében azt írta, hogy eredetileg ő lett volna Pécs harmadik alpolgármestere, ám ezt a DK nem támogatta. Ezután jött képe Nyőgéri, akit Fogarasival szemben végül a DK frakcióvezetője is elfogadott.

A Péterffy Attilát polgármesternek jelölő Mellár Tamás független országgyűlési képviselő által vezetett civil szervezet elnöksége is bírálta Péterffy döntését, aki szerintük visszaélt a hatalmával. A polgármester Facebook-oldalán azt írta, hogy: „A rendkívüli jogrend miatt a döntést jogi értelemben polgármesterként egyedül hoztam meg, de mint minden más ügyben, ebben is több körben egyeztettem a városvezető frakciókkal.”

A Telex friss híreit itt találja >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!