25 kórházban kezdik majd az egészségügyi dolgozók beoltását

2020. december 9. – 19:14

Másolás

Vágólapra másolva

A koronavírus elleni védőoltásokra felkészülés első állomásaként kijelölték azt a huszonöt kórházat, ahol majd megtörténhet az egészségügyi dolgozók védőoltása – közölte a Koronavírus Sajtóközpont szerdán az MTI-vel. Minden megyében lesz erre a célra kijelölt oltóközpont, kórházanként pedig 4-6 oltópontot is kialakítanak majd.

A 25 kijelölt kórház közé tartozik Budapesten a Honvédkórház, a Dél-pesti Centrumkórház, a Szent János és a Szent Imre Kórházak, a Korányi Pulmonológiai Intézet és a Semmelweis Egyetem, vidéken a megyei központi kórházak, Pest megyében pedig a kistarcsai Flór Ferenc Kórház.

A kijelölt kórházaknak külön helyiségeket kell kijelölniük az oltásra, és mind az online, mind a telefonos bejelentkezés lehetőségét biztosítani kell az oltásra jelentkező egészégügyi dolgozók számára. Az oltásokról nyilvántartást kell vezetni, akit pedig beoltottak, az oltási igazolást kap.

Az oltópontok kijelölésére azért van szükség, hogy az egészségügyi intézmények időben fel tudjanak készülni arra, ha megérkezik Magyarországra a megfelelő és engedélyezett vakcina. A kijelölt kórházakban a vakcina tárolására a hűtési feltételek adottak. Az oltási terv szerint az egészségügyi dolgozókkal kezdődik majd a védőoltás, amely számukra is önkéntes.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!