Belföldi migránsok ellen szít Eger fideszes képviselője

2020. december 9. – 10:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Idegenek Egerben – ezzel a felütéssel kezdte bejegyzését Nyitrai Zsolt. A Fidesz parlamenti képviselője azt kifogásolta, hogy az ellenzéki városvezetés soraiban többen is vannak, akik nem egri illetőségűek. „A koronavírus-járvány árnyékában olyan idegenek érkeztek vezető pozíciókba, akiknek semmi közük nincs városunkhoz. Ön erre szavazott? Eger ennél többet érdemel!” – írta az egri születésű – egyetemi tanulmányait azonban Miskolcon végző – képviselő, lokális idegengyűlöletet szító posztja azonban több szempontból is sántít.

A tablón az egri születésű egykori jobbikos polgármester is az idegenek között van, azon az alapon, hogy Feldebrőről jár be dolgozni. A poszt alapján idegenek azok, akik nem Egerben születtek vagy nem éltek mindig ott, esetleg a környező települések valamelyikén van az állandó lakhelyük – összegzett cikkében a Magyar Narancs.

Barométer 2022-re, hátha jó a lokális idegengyűlölet

A lap szerint „elképzelhető, az Orbán Viktor miniszterelnök közvetlen környezetében dolgozó képviselő célja, hogy tesztelje a választókörzete reakcióit a »lokális idegenellenesség« szempontjából. A tapasztalatok pedig akár jól is jöhetnek a Fidesz számára az ország más részein, a 2022-es országgyűlési választások többi egyéni választókerületében is.”

Nyitrai úgy vette elő a belföldi migránsok kártyáját, hogy az egri közgyűlés Fidesz-frakcióját a kézdivásárhelyi születésű Oroján Sándor vezeti. A 35 éves férfi tíz éve költözött a környékre – bár akkor sem a városba, hanem a közeli Egerszalókra. A Magyar Narancsnak nyilatkozó székelyföldi Oroján szerint azonban őt elfogadták helyinek, így nem érzi maga számára kirekesztőnek Nyitrai nyilatkozatát, azzal teljesen egyet is ért. Olyannyira, hogy először ő maga érvelt a távolról jövők ellen: az egri színház igazgatóválasztásánál azt kifogásolta a pályázó Szőcs Artur esetében, hogy Miskolcon él és dolgozik. (Miskolcot egyébként 2019-es vereségéig a Fidesz színeiben a nagyváradi születésű Kriza Ákos vezette.)

Az egri polgármester szerint Nyitrai posztja több szempontból hazug, már csak azért is, mert logikája alapján nem számítana egrinek a városba 46 évesen került Dobó István sem.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!