Karácsony: A társadalmi vitákat nem elfojtani, inkább lefolytatni kell

2020. december 8. – 22:46

Másolás

Vágólapra másolva

Kezdeményezni fogja a Galvani-hídhoz kapcsolódó úthálózatról való döntés elhalasztását a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsában Karácsony Gergely. A főpolgármester kedden este Facebook-oldalán közölte:

Budapest közlekedési infrastruktúrájának fejlesztése közös érdek, de a megnövekedő forgalom súlyos környezeti károkat okozhat, ha erőből és nem az összes lehetőség megvizsgálásával születnek döntések.

Karácsony kedden civil csoportoktól vett át a Határ útnál lévő Kiserdő sorsáért aggódó petíciót. A civilek burjánzó új úthálózat helyett a forgalom csillapítását javasolják. „Megfontolandó. (...) a társadalmi vitákat nem elfojtani, inkább lefolytatni kell”, írta Karácsony.

A Telex is beszámolt róla, hogy a Kiserdővédők Akciócsoport szerint továbbra sincs egyetértés a Galvani hídhoz kapcsolódó úthálózatról a kerületek, a főváros, a Budapest Fejlesztési Központ és a civilek között. A híd tervezői szeptemberben hat levezető útvonaltervet mutattak be, amelyeket október 20-ig véleményezhettek a kerületi polgármesterek és a civilek. Az akciócsoport szerint mindegyik „kifejezetten ártalmas lenne az ott élők egészségére, lakókörnyezetére”.

A Budapest Fejlesztési Központ (BFK) szerint a fenti állítások tévesek. Szerintük a projektről teljes körű tájékoztatás olvasható a híd weboldalán, és mindenkinek lehetősége nyílt a Gubacsi út és az Üllői út közötti szakasz hatféle nyomvonalának véleményezésére. A Galvani híd és a kapcsolódó körút tervezése zajlik, hamarosan megkezdődik az engedélyezés, az építkezés ütemezéséről és finanszírozásáról 2021 második felében születhet döntés – közölték.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

A Telex legfrissebb koronavírussal kapcsolatos híreiért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!