Negyven kilométeren át, jogosítvány nélkül menekült az ittas férfi a rendőrök elől

2020. december 7. – 17:59

Másolás

Vágólapra másolva

Akciófilmekben látott jelentett rendezett a rendőrök elől negyven kilométeren át menekülő 24 éves Pest megyei férfi december 4-én, pénteken. Ittasan, jogosítvány nélkül, 100 km/h-s sebességgel száguldozott Kecskemét belvárosában, majd rendőrautókat törve próbált meglógni. A Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés miatt folytat ellene nyomozást, írja az ügyészség közleménye.

Miután a kecskeméti rendőrök észleleték a sebességtúllépést, a megkülönböztető fény- és hangjelzéssel megpróbálták megállásra bírni, de a férfi nem lassított, hanem menekülni kezdett. Lajosmizse irányába haladt az 5. számú úton, ahol a rendőrök az úttest jobb oldalán egy leállított nyerges vontatóval, míg a másik oldalon egy szolgálati járművel is próbáltak akadályozni. Amikor a rendőrök látták, hogy az akadály ellenére sem lassít, a rendőrautóval lehúzódtak az útról, hogy elkerüljék az ütközést, de a férfi így is nekiütközött a jármű bal hátuljának, majd nagy sebességgel menekült tovább.

A Lajosmizse belterületén több virágágyást elsodort, hirtelen szembe fordult a forgalommal, megpördült és nekicsúszott egy rendőrautó első lökhárítójának, majd tovább haladt.

Menekülése közben a szabályosan közlekedő járműveket folyamatosan veszélyeztette, több autónak le kellett húzódnia, vagy meg kellett állnia miatta. Az üldözés során a férfi többször próbáló leszorítani az úttestről a rendőröket. Lajosmizsét elhagyva, a Kerekegyháza felé vezető úton aztán az autója jobb első kereke kitört, és egy fának ütközött. A férfi a kesztyűtartóba nyúlt, majd kiszállt, kezeit a zsebében tartotta, és a rendőri felszólítás ellenére sem adta meg magát, még a felfelé irányuló három figyelmeztető lövést követően is menekülni próbált, de végül a rendőrök elfogták.

A kihallgatásán azt mondta, azért vonta ki magát a rendőri intézkedés alól, mert tudatában volt annak, hogy ivott, és el volt tiltva a vezetéstől. A férfi büntetett előéletű, 2018 januárja óta kilencszer követett el a gépjárművezetéshez köthető szabálysértést, jelenleg engedély nélküli vezetés miatt 12 hónapos eltiltás alatt áll. Ezen felül még több büntetőeljárás is folyamatban van ellene, az elmúlt három hónapban lopás és felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A nyomozó ügyészség indítványozta a férfi letartóztatását, amelyet a bíróság 2020. december 7-én elrendelt.

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!