Huszonkét évesen futtatott prostituáltakat Nyugat-Európában egy szegedi férfi

2020. december 7. – 10:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Emberkereskedelemmel vádolnak egy huszonkét éves férfit, aki prostituáltakat futtatott Nyugat-Európában, a pere hétfőn kezdődött el a Szegedi Törvényszéken. A férfit korábban Ausztriában már felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, írja az MTI.

Fenyegetéssel, üzletszerűen elkövetett emberkereskedelem, kerítés és kitartottság bűntette, valamint kábítószerrel való visszaélés miatt emeltek vádat ellene. A családi és baráti körében többen éltek Nyugat-Európában folytatott prostitúciós tevékenységből. A vádirat szerint a hozzá érzelmileg kötődő, 18 éves, naiv és befolyásolható személyit rávette, hogy prostituáltként dolgozzon. Elhitette vele, hogy ez jól jövedelmez, amiből megalapozhatják a különálló közös életüket, majd együtt Németországba utaztak.

A férfi eközben egy vele szintén érzelmi kapcsolatban álló, de már prostituáltként dolgozó nő tevékenységét is felügyelte. Őt többször életveszélyesen megfenyegette, majd a két nőt egyszerre futtatta előbb Németországban, majd Dániában. A sértettek egyikét egészségügyi problémák miatt 2017 augusztusáig, másikukat 2018 márciusáig futtatta.

A vádlott az elfogása előtt kokaint fogyasztott. Az ügyész az előkészítő ülésen öt év fegyházbüntetésre tett indítványt, de a férfi csak a kábítószer birtoklása és a kitartottság bűntettében vallotta magát bűnösnek, így ügyében tárgyaláson dönt majd a bíróság.

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!