PDSZ: az egész országban leállítják a tanárok tesztelését

2020. december 5. – 19:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Megerősítették az ország minden részéről, hogy a tesztelések jövő héttől elmaradnak a pedagógusok vonatkozásában”

-mondta a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének vezetője az RTL Klubnak.

A PDSZ-hez pénteken jutott egy dokumentum, amelyet a Csongrád Csanád megyei kormánymegbízott küldött a megye oktatási intézményeinek. Ebben a levélben azt írták,

„A köznevelési és szakképző intézményekben dolgozók tesztelése egyelőre leállításra kerül”

A PDSZ az RTL Klubnak azt mondta, információik szerint a leállítás az egész országra vonatkozik. Hozzátették: nem tudják, hogy ez azt jelenti, hogy az intézményeket jövő héttől bezárják, vagy „valami egészen mást”. A híradó megkereste az Emmi-t is az ügyben, ők azonban nem válaszoltak. A miniszterelnökség szombaton adott ki közleményt, melyben azt írták, az „az iskolai teszteléseket követően az Operatív Törzs tovább elemzi az első és második heti adatokat, és később dönt arról, hogy ezekben a szakmacsoportokban lesz-e újabb tesztelés a későbbiekben”.

A Telex legfrissebb híreit itt találja

Orbán Viktor november 9-én jelentette be, hogy hetente célzottan fogják tesztelni a kórházi dolgozókat, az iskolai tanárokat, az óvónőket és bölcsődei dolgozókat. Az első körben az általános iskolák pedagógusainak 73%-a végeztette el magán a tesztet, 2570 fertőzöttet találtak a tanárok között.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!