Járatsűrítési ügy: a BKK (már megvalósított) tervét negyedszer is visszadobták, személyes egyeztetést kér a cég

2020. december 5. – 11:07

Másolás

Vágólapra másolva

A BKK személyes egyeztetést kezdeményez a kormányhivatallal a hetek óta húzódó járatsűrítési ügyben, miután a kormányhivatal – immáron negyedszer – visszautasította a BKK sűrítési tervét – derül ki a BKK szombati közleményéből.

Budapest Fővárosi Kormányhivatala pénteken újra nekifutott, hogy számon kérje a BKK-t a járvány miatt előírt járatsűrítéssel kapcsolatban. A vita már hetek óta folyik a témában.

A friss közlemény szerint a 2020. november 16-ától, hétfőtől a létező legnagyobb kapacitással járnak a BKK járatai, és a társaság továbbra is értetlenül áll a kormányhivatal elutasító határozata láttán. Azt írják,

a jelenleginél több jármű már fizikálisan sem áll rendelkezésre.

A BKK szerint jogtalanok a velük szemben felhozott vádak, nem igaz, hogy nem hajtották végre a Magyar Kormány járatsűrítésre vonatkozó döntését, és hogy nem adott át ezzel kapcsolatban dokumentációt a kormányhivatalnak. A helyzet tisztázása végett az ismételt elutasítás után személyes egyeztetés kezdeményez a cég.

A járatsűrítés konkrét részleteiről szólva a cég azt írja, a rendelkezésre álló járművek tekintetében plafont elérő járatsűrítést a legnagyobb kihasználtságú gerincvonalakon hajtották végre:

  • az M3 és az M4 metró,
  • az 1-es, a 4-es, a 6-os villamos, a budai fonódó villamoshálózat vonalain,
  • a Rákóczi úti tengelyen közlekedő buszjáratok, valamint a nagy kerületközpontokat, lakótelepeket kiszolgáló járatok, így a 9-es, a 23-as, a 31-es, a 32-es, a 85-ös, a 95-ös, a 105-ös, a 151-es, a 159-es busz,
  • illetve a 76-os és a 79M trolibusz vonalán.
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!