Soha nem szabadul a taxisokra támadó késelő

2020. december 4. – 09:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyta a tényleges életfogytiglanról szóló ítéletet, így élete végéig fegyházban marad az a férfi, aki 2018 tavaszán megkéselt egy taxist a XX. kerületben. A november 11-én meghozott jogerős ítéletről pénteken számolt be a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség.

A támadás 2018. május 25-én történt éjszaka. Az akkor 32 éves támadó testszerte összeszurkálta az őt fuvarozó taxist azért, hogy elvegye az értékeit. Végül 20 ezer forint zsákmánnyal menekült el a helyszínről, hátrahagyva a vérző taxist a kocsijában. Az áldozat aktívan védekezett, ezért halálos szúrás nem érte.

A férfi ellen 2019 februárjában emeltek vádat, és az elsőfokú ítélet 2020. február 4-én született meg. A Fővárosi Törvényszék nyereségvágyból és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérletében mondta ki bűnösnek a vádlottat. Nem ez volt az első ilyen támadása, korábban már egy másik személyszállító vállalkozó sérelmére is elkövetett bűncselekményt, így erőszakos többszörös visszaesőnek számított. Ezért zárták ki a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből. Az ítélőtábla most ezt a döntést hagyta helyben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!