Térkővel verte agyon hatéves unokahúgát, 20 évet kapott

2020. december 2. – 16:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hatéves unokahúga megölése miatt szerdán húsz év fegyházra ítélt nem jogerősen egy férfit a Szekszárdi Törvényszék – tudatta a bíróság sajtótitkársága az MTI-vel.

Az akkor 19 éves férfi tavaly márciusban hívta el a kislányt a Séd-patak melletti töltéshez, ahol szexuális indíttatásból bántalmazni kezdte rokonát: többször fejen ütötte egy térkővel, majd a még lélegző kislányt a patakba húzta, és hazament.

A vádirat is elismerte, hogy a vádlott személyiségzavarban szenved (javítóintézetben is volt, értelmi szintje tartótisztje szerint nem haladja meg egy három éves gyerekét), de a gyilkosságot beszámítható állapotban követte el.

Az ügyészség érvelését az elsőfokú bíróság is elfogadta, így végül „aljas indokból, különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés, továbbá lopás vétségének kísérlete miatt” húsz év fegyházbüntetésre ítélte a férfit.

A védelem enyhítésért fellebbezett, az ügyészség három nap gondolkodási időt kért a jogorvoslat kérdésében, így az elsőfokú ítélet nem jogerős.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!