Gyál polgármestere megmagyarázta többmilliós önjutalmazását

2020. december 2. – 20:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Pápai Mihály, Gyál fideszes polgármestere bruttó 4 millió 188 ezer forint jutalmat ítélt meg magának élve a veszélyhelyzet lehetőségével, amely alapján a települések vezetői önálló hatáskörben fogadhatnak el határozatokat. Pápai online fogadóóráján azt mondta, a képviselők egyetértésével hozta meg ezt a döntést, és az elmúlt tíz évben is mindig kapott jutalmat.

A Telexen is írtunk arról, hogy Pápai több más városi dolgozó mellett magának nettó 2,785 millió forintos jutalmat ítélt meg, akkor a polgármester nem válaszolt a kérdéseinkre, de december 2-án tartott online fogadóóráján megindokolta, hogy miért érzi jogosnak a jutalmat.

Pápai azt mondta, hogy ugyan egyedül dönthet és írja alá a határozatokat, de a bizottsági és testületi anyagokat kiküldi a képviselőknek, hogy azt véleményezzék, illetve szavazzanak is róla. A polgármester azt állította, hogy amikor az ő jutalma volt a kérdés, tartózkodott, de a képviselők megszavazták. Szerinte nem rendkívüli a jutalom, és az elmúlt tíz évben, ahogy a város többi vezetője, mindig kapott.

Gyál vezetője aztán fejtegetésbe kezdett a fizetésekről, szerinte ha segédmunkás 2-300 ezer forintot, egy jól kereső szakmunkás 400-700 ezer forintot visz haza, akkor az ő 460 ezres nettó fizetése még kevés is, ahhoz mérve, hogy egy ötmilliárd forintból gazdálkodó várost vezet. Pápai azt mondta, hogy az elmúlt három évben nem emelkedtek a polgármesteri fizetések, de van olyan jogosítványuk, amelyekkel értékelhetik a munkájukat.

Amikor egy kommentelő felvetette, hogy a miniszterelnöki fizetés is csak bruttó másfél millió forint Pápai azt mondta, őt sosem érdekelte más fizetése, ő is csak egy árucikk, és a miniszterelnök bérét is rendezni kéne.

A polgármesternek valaki javasolta, hogy a felvett jutalmát ajánlja fel jó célra. Erre az volt a válasza, hogy ha valakin segít, azt csendben teszi, nem akarja, hogy ebből hír legyen, és az ő dolga, hogy mit fog ezzel a pénzzel csinálni.

A Telex friss híreit itt találja >>>

Ha fontosnak tartja a független sajtót kattintson ide, és támogassa a Telexet!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!