Új megbízott főszerkesztő az Index élén

2020. december 2. – 13:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szombathy Pál múlt heti távozása után új főszerkesztőt nevezett ki az Index: a lap vezetését mostantól Fekete-Szalóky Zoltán látja el mint megbízott főszerkesztő.

A Kreatív cikke szerint Kitzinger Szonja továbbra is főszerkesztő-helyettes marad. A kinevezés tényét Starcz Ákos, az Index.hu Zrt. vezérigazgatója a lap kérdésére megerősítette, de nyilatkozni nem kívánt az ügyben.

November 23-án írtuk meg, hogy az Indamedia Network Zrt. megveszi az Index.hu-t kiadó cég részvényeit az azokat eddig birtokló alapítványtól, így a lap betagozódik az Indamedia-csoportba. A változások részeként távozott Szombathy Pál főszerkesztő-vezérigazgató és Sztankóczy András vezető szerkesztő is, a közlemény szerint közös megegyezéssel. A cég kinevezett vezérigazgatója Starcz Ákos lett, aki az Indamedia-csoporthoz tartozó Brand & Content és a Dialogue Creatives tulajdonosa.

Nemrég jelent meg a Telex magyarázóvideója, amelyben a 2020-as magyarországi médiaviszonyok átrendeződését vettük végig:

A Telex.hu szerkesztőségének tagjai július végén mondtak fel az Index.hu-nál, mert nem látták tovább biztosítva a lap független működését. A Telex.hu a felmondásunk után olvasói támogatásokból jöhetett létre, és így tud igazán függetlenül, korrekten működni. Kattintson ide, támogassa ön is a független sajtót és a Telexet!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!