Szerződést bont a Budavári Önkormányzat a Petőfi Irodalmi Múzeummal Demeter Szilárd miatt

2020. november 30. – 09:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az I. kerület polgármestere, V. Naszályi Márta írt arról a Facebookon, hogy a Budavári Önkormányzat „elfogadhatatlannak tartja, hogy olyan ember vezette intézménnyel legyen szerződése, aki népirtást tagad vagy relativizál”.

Demeter Szilárd kormánybiztos, illetve a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója szombaton közölt az Origo oldalán egy azóta már visszavont publicisztikát, melyben olyan mondatok szerepeltek, mint hogy „Soros György a liberális Führer. A liberárja hadserege pedig szolgaibb módon isteníti, mint anno Hitlert a sajátja,” vagy hogy „Európa Soros György gázkamrája”.

V. Naszályi szerint hiába vonták vissza a publikációt, „a PIM igazgatója azzal nemcsak az áldozatok emlékét sértette meg, hanem minden jóérzésű magyar embert” is, ezért az önkormányzat szerződést bont a múzeummal. Ahogy V. Naszályi írja:

„A szerződést egyébként az önkormányzat új vezetése a korábbitól örökölte: évi egymillió forinttal támogatja a PIM által működtetett Mesemúzeumot. A Mesemúzeum épülete ráadásul az önkormányzaté, amelyet eddig ingyen bocsájtott a PIM rendelkezésére.”

A polgármester hozzátette, a programmal magával nincs kifogásuk, viszont „nem hajlandóak addig a PIM-et támogatni, amíg azt Demeter Szilárd vezeti”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!