Azonnali: Kilépett a Momentumból Nagy Blanka

2020. november 29. – 15:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nagy Blanka kilépett a Momentumból, értesült az Azonnali, amely hivatalos indokot ugyan nem kapott, miért hagyta ott a 2018-as tüntetésekkor, még gimnazistaként ismertté váló Nagy a pártot, ám úgy tudják, az volt az ok, hogy nem lesz a Momentum jelöltje a 2022-es országgyűlési választáson.

A Momentum november 29-én, vagyis most vasárnap tartja a küldöttgyűlését, ahol erről döntenek, így ha valóban a jelölés miatt távozik Nagy, az hamar kiderülhet.

Nagy Blanka 18 évesen, a 2018 végi tüntetések alatt lett ismert, azzal került be a sajtóba, hogy több kormányellenes tüntetésen is felszólalt. Ő volt az, aki Kecskeméten azt mondta a mikrofonba, hogy Áder János (akit ő bajszos fasznak nevezett) „álljon hátrébb eggyel, és bassza arcon magát”.

Ezután a kormányközeli sajtó azonnal támadás alá vette Nagyot, akit azzal próbáltak meg lejáratni, hogy több tárgyból is bukásra áll – Nagy kifogásolta az állításokat, amit később a Figyelő helyreigazított, az Origo, a Lokál és a Ripost pedig bíróságon vesztett az ügyben.

A 2019-es EP-választási kampányban Frans Timmermans, az Európai Bizottság szocdem alelnöke is találkozót szervezett vele, ám végül nem sikerült Nagyot megnyernie az MSZP-nek, hanem végül a Momentumba lépett be.

Nagy Blanka a 2019-es önkormányzati választáson összellenzéki jelöltként indult az önkormányzati képviselőségért Kiskunfélegyházán, ahol 20 százalékot szerezve nem jutott mandátumhoz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!