Hétfőtől már hat emeletes vonat lesz forgalomban

2020. november 29. – 09:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőtől hat emeletes vonat lesz forgalomba a MÁV-nál. Mind a hatot a legforgalmasabb elővárosi vonalra vezénylik ki, hiszen négy a váci, kettő a ceglédi vonalon közlekedik majd. A közlemény szerint a hatszáz ülőhelyes, emeletes vonatok az előzetes vizsgálatok, tesztek után szerezték meg az utasforgalmi próbaüzemhez szükséges engedélyt.

2022 végéig negyven emeletes vonat állhat forgalomba, ezzel elérhető, hogy a főváros elővárosi forgalmát szinte teljes mértékben modern motorvonatok szolgálják ki, írja az MTI.

Az első emeletes Stadler KISS vonat 2020. március 15-én, a Budapest–Cegléd–Szolnok-vasútvonalon állt forgalomba Magyarországon, ám egy nappal később a koronavírus miatt elrendelt magyar határzár miatt a Stadler hazarendelte külföldi munkavállalóit, ezért az emeletes vonatok március 17. és augusztus 23. között nem közlekedtek.

Zugló állomásra érkezik a MÁV KISS emeletes motorvonata MonorrólFotó: Róka László / MTVA / Bizományosi
Zugló állomásra érkezik a MÁV KISS emeletes motorvonata MonorrólFotó: Róka László / MTVA / Bizományosi

Cikkünk korábbi verziójában tévesen írtuk, hogy hétfőtől újabb hat emeletes vonat áll forgalomba, valójában hétfőn hatra nő a forgalomban levő ilyen vonatok száma.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!