Egymilliárd forintért elkelt a balatonboglári Sellő kemping

2020. november 27. – 20:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő honlapja szerint egymilliárd-tizennyolc millió forintért kelt el a balatonboglári Sellő kemping. A kemping a Balatoni Hajózási Zrt., azaz a Bahart tulajdonában volt.

A licit október 27-én indult, de egészen az árverés vége előtt pár nappal még nem érkezett ajánlat az ingatlanra. Ezen a héten hétfőn jött az első, a kikiáltási árral megegyező egymilliárd-tizenhatmillió forintos ajánlat, majd az utolsó percekben valaki még rálicitált 2 millió forintot, írja az Mfor.hu.

A Bahart tulajdonosai jórészt part menti önkormányzatok, de tavaly belépett a Rogán Antal irányította állami hivatal, a Magyar Turisztikai Ügynökség, tőkét emeltek, és onnantól már ők voltak a többségi tulajdonosok, így az önkormányzatoknak már nincs érdemi beleszólása a cég működésébe.

>>>Legfrissebb híreinket itt olvashatja>>>

A Bahart be is jelentett rögtön egy átszervezési tervet, amiben több kikötőt bezárnak vagy bérbe adnak, és privatizálnak egyes értékes területeket. Azt már májusban tudni lehetett, hogy a terveik között szerepel, hogy eladják a balatonszemesi Hattyú és a balatonboglári Sellő kempingeket. A Hattyúra nem érkezett ajánlat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!