Január elsejétől jelentősen nő a veszprémi buszjegyek és bérletek ára

2020. november 26. – 22:08

Másolás

Vágólapra másolva

2021 első napjától a jegyek és a kedvezményes bérletek ára 30 százalékkal, egyes jegytípusoké pedig 50 százalékkal fog drágulni a Veszprém megyei tömegközlekedési vállalatnál, írja a 24.hu.

A csütörtökön tartott közgyűlésen Veszprém fideszes polgármestere, Porga Gyula bejelentette, hogy az önkormányzat cégénél, a V-Busz Veszprémi Közlekedési Kft.-nél emelik a buszjegyek és bérletek árát. A normál menetjegyek és a kedvezményes bérletek esetében mintegy 30 százalékos lesz az emelés, de egyes jegytípusoknál 50 százalékkal magasabb is lehet az új jegyár.

Az elővételben megváltott jegyeknél 250-ről 330-ra forintra nő ár, az eddigi 990 forintos napijegy január 1-jétől 1500 forint lesz. Az összvonalas havi bérlet 10 százalékkal, 7450 forintra drágul, a tanulói és nyugdíjas bérlet ára 30 százalékkal, 2350 forintról 3050 forintra nő. Az emelésről szóló határozatot az ellenzék ellenszavazatai ellenére a polgármester jóváhagyta, viszont a vészhelyzeti közgyűlés lényegében csak tájékoztató jellegű, így a végleges döntés a polgármester kezében van.

„Az áremelkedés hatására prognosztizált 2-4 százalékos utasvesztés túl optimistának tűnik, az óriási emelés ennél sokkal többeket tántoríthat el attól, hogy helyi járatos buszra szálljanak. Pedig a cél az volt, hogy minél többen vegyék igénybe ezt a szolgáltatást, hozzájárulva egyben a város környezeti állapotának javításához. Vajon a polgármester nem ismeri Veszprém légszennyezettségi adatait?” – írja Facebook-oldalán Hartmann Ferenc ellenzéki képviselő, aki azt kéri a polgármestertől, fontolja meg a V-Busz Kft. ügyvezetőjének és menedzsmentjének lecserélését.

A képviselő szerint a Kft. indulásakor azt ígérték, hogy 2019 szeptemberétől már új, elektromos busz fognak közlekedni, de ez nem történt meg. A meglévő, lilára festett buszok műszaki állapotát Hartmann szerint mindenki ismeri a városban.

A Telex friss híreit itt találja >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!