Öt év börtönre ítélték az egyik férfit, aki életveszélyes fejsérülést okozott verekedés közben egy csepeli buszon

2020. november 26. – 15:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Öt év letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Fővárosi Törvényszék egy csepeli buszjáraton bántalmazott utas ügyében a két elkövető egyikét. Az ügyészség súlyosbításért fellebbezett.

Az eset 2018. május 7-én történt a csepeli Szent Imre tér és Ady Endre út között közlekedő buszon. A konfliktust az okozta, hogy a két vádlott nem várta meg, míg leszállnak az utasok, hanem egyből felszálltak. Ezt egy babakocsis kismama és egy idősebb férfi szóvá tette.

A vádlottak előbb csak szidták a férfit, és azzal fenyegették, hogy a következő megállóban leszállítják és megrugdossák. Ezután leköpték a férfit, majd amikor az megpróbálta eltolni az egyik vádlottat, rátámadták, többször ököllel fejbe ütötték. A férfi ráesett egy másik utasra, majd a sofőr felé menekült, közben záporoztak a pofonok. (A busz fedélzeti kamerája rögzítette is a jelenetet, itt megnézheti.)

A megtámadott férfi életveszélyes fejsérülést is szenvedett, ezért a Fővárosi Főügyészség a két férfival szemben társtettesként elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. Az idősebb vádlott már többszörös visszaeső.

A fiatalabb férfi az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismerte és lemondott a tárgyaláshoz fűződő jogáról, a bíróság 5 év börtönbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. A férfi letartóztatását a bíróság fenntartotta. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség a büntetés súlyosbításáért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. A másik vádlott ügyében az eljárás tárgyalással folytatódik, áll az ügyészség közleményében.



Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!