Nem döntöttek az iparűzési adó elengedéséről

2020. november 26. – 11:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Nemzet arról kérdezte a kormányt, van-e előrelépés a helyi iparűzési adóval kapcsolatban.

Gulyás válasza szerint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarának volt egy radikális javaslata az adó két évre elengedéséről, de a kormány nem döntött ilyesmiről, viszont gondolkodik azon, hogyan lehetne segíteni a cégeknek.

Arról is érdeklődött a lap, mit szól ahhoz a kormány, hogy Joe Biden megválasztott amerikai elnök „tízmillió illegális bevándorlónak akar állampolgárságot adni” – ennek kapcsán mire számít a magyar kormány? „Sosem akartunk beleszólni az amerikai kormány bevándorláspolitikájába – mondta Gulyás Gergely –, de mi sem kívánjuk átengedni a döntési jogosultságot másoknak a saját bevándorlásunk ügyében.” Szerinte az USA-ban más a bevándorlással kapcsolatos tapasztalat, az amerikai társadalom története a sikeres integráció története is. A válaszhoz hozzáfűzte még azt, hogy értékelik és tisztelik Joe Biden ambícióját, miszerint az USA készen áll a világ vezetésére, de azt gondolják, hogy Magyarországot a magyarok által választott kormánynak kell vezetnie.

A Projcet Synicate-ügyről (mármint hogy a lap nem közölte le Orbán Viktor válaszcikkét Soros György cikkére) azt mondta: ez is azt bizonyítja, hogy a nyugati sajtóban csak egyféle vélemény jelenhet meg, holott illett volna közölni a válaszcikket. A lap korábban azt közölte, azért nem hozták le a cikket, mert nem felelt meg a kritériumaiknak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!