A kormány dolgozik rajta, hogy megoldja a szülők táppénzproblémáját

2020. november 26. – 11:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Hír TV azt kérte, reagáljon Gulyás Gergely arra, hogy „Dobrev Klára támadja Magyarországot” Brüsszelben. Gulyás Gergely azt mondta, szomorúnak és károsnak tartja, hogy bárki, aki külföldről támadja az országot, az szövetségesre talál a magyar ellenzékben.

A BKV busztenderéről, amelyben a Hír TV kérdése alapján egy offshore cég érintett, Gulyás azt mondta, a korrupció egy nyilvánvaló példáját látjuk.

Az RTL Klub pedig arról érdeklődött, tervezi-e a kormány, hogy változtat a táppénzszabályokon a koronavírus miatt a szülők megsegítésére, akiknek most többet kell otthon maradniuk. A kormány Gulyás szerint dolgozik azon, hogy ezt a valós problémát megoldja jogszabályi szinten.

Arról is érdeklődött a tévé, hány egészségügyi dolgozó fertőződött meg koronavírussal. Gulyás azt mondta, 2,6%, több mint 5000 ember fertőződött meg, és 15-en haltak meg. Arról, hogy miért nem oszthatja meg a nyilvánossággal az adatokat az aneszteziológiai szervezet, közölte, hogy ilyesmiről nincs szó, a kormány az őszinte kommunikációban hisz, mindenki mindent megoszthat a nyilvánossággal, és a magyar adatközlés a legnaprakészebbek közé tartozik.

Azt is megkérdezték a minisztertől, mi a véleményük azokról a kommentekről, amelyek azt tanúsítják, nem elégedettek az emberek az idősek vásárlási idősávjáról. Gulyás mindenkit óvna attól, hogy kommentek alapján tájékozódjon, de szerinte a nyugdíjasszervezetek amennyiben kritizálják az intézkedést, akkor valamit félreértettek, mert az idősek bármikor mehetnek boltba.