Meghalt a Fejér Megyei Hírlap volt újságírója, akit a meghekkelt Orbán-interjú miatt rúgtak ki

2020. november 25. – 19:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdán meghalt Klecska Ernő villamosmérnök-közgazdász, újságíró, a Fejér Megyei Hírlap volt lapszerkesztője – írta a Media1.

Klecska Ernő 1963-ban született Székesfehérváron, középfokú tanulmányait a József Attila Gimnáziumban folytatta. A Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán szerzett villamosmérnöki diplomát, majd mérnök-közgazdászként végzett az Óbudai Egyetemen. Klecska Ernő ezután húsz évig, egészen 2016-ig dolgozott a Fejér Megyei Hírlapnak gazdasági újságíróként. Szakmailag kiemelkedő, a megye gazdasági körülményeinek bemutatásában végzett munkájáért 2002-ben megkapta a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Sajtódíját, 2016-ban Szabad Sajtó Díjjal ismerték el.

Azonban miután a Fejér Megyei Hírlap Mészáros Lőrinc Mediaworks-éhez került, Klecskát váratlanul elbocsátották, majd nevét megpróbálták összefüggésbe hozni az Orbán Viktorral készült karácsonyi interjú meghekkelésével (Mediaworks lapkiadó minden vidéki lapja és online felülete által lehozott alákérdezős propagandainterjúban a Fejér Megyei Hírlap egyik szerkesztője önkényesen négy módosítást helyezett el). Klecska Ernő azonban bírósági pert indított, ahol neki adtak igazat, és kiderült, hogy elbocsátása alaptalan volt, a vádak pedig koholtak, Klecska tehát nem volt részese a történteknek, ezért kártérítést ítéltek meg neki.

Klecska Ernő 2017-től a Fehérvár Kukac hír- és véleményportál főszerkesztője volt, mellette kommunikációs tanácsadóként dolgozott, és a budapesti Athéné Gimnáziumban tanított.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!