Rogán szerint a Népszavának, az RTL-nek és az ATV-nek is szüksége volt a kormányzati költésekre

2020. november 24. – 12:07

frissítve

Rogán szerint a Népszavának, az RTL-nek és az ATV-nek is szüksége volt a kormányzati költésekre
A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter éves meghallgatásán az Országgyűlés igazságügyi bizottságának ülésén az Országházban 2020. november 24-én. MTI/Kovács Tamás

Másolás

Vágólapra másolva

Kedden került sor Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter éves meghallgatására az Országgyűlés igazságügyi bizottságának ülésén. Magára az ülésre nem engedték be a sajtót, azt csak a parlament egyik eldugott terméből lehetett követni egy zárt láncú videórendszeren. A 444 tudósítása szerint Rogánt a meghallgatáson többen kérdezték arról, hogy miért kellett 11,5 milliárdot elkölteni a nemzeti konzultációra.

Kattintson ide a legfrissebb hírekért >>>

A miniszter vitatta, hogy ilyen sokba került volna a legutóbbi konzultáció. Szerinte az ellenzéki képviselők ebbe az összegbe a kormány más kommunikációs költéseit is beleszámolták, mivel ezeket egy keretszerződéssel bonyolítják le. Rogán emellett azt hangsúlyozta, hogy a konzultációra elköltött pénz a magyar munkavállalókat támogatja, „egy jelentős része például a postához kerül, mert ők végzik a postázást és ők juttatják vissza hozzánk az emberek válaszait és a leveleket” – mondta.

Az ülésen arról is szó volt, hogy a koronavírus-járvány idején is indokolt-e ennyi pénzt fordítani a kormányzati kommunikációra. Rogán ezzel kapcsolatban először a Győrfi Pállal készített videók hasznosságáról beszélt, ugyanis szerinte azokból „sok magyar embernek sikerült megtanulnia, hogy mit kell tenni a válság idején”, aztán azt mondta:

„Azt meg csak úgy csendben teszem hozzá, hogy jónéhány olyan baloldali médium van, a Népszavát is beleértve, de akár az RTL Klubig vagy az ATV-ig bezárólag, aki ha ebben az időszakban nem részesült volna a kormányzati kommunikációs költésekből, akkor nehezebben tudta volna sikeresen zárni ezt az évet.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!