Nem adnak örökbe kutyát egy debreceni menhelyen, mert a legtöbben csak mentességet szeretnének kapni a kijárási tilalom alól

2020. november 22. – 19:36

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egyetlen kutyát sem adnak egyelőre örökbe az egyik debreceni állatmenhelyről, mert azt tapasztalták: az érdeklődők többsége csak azért akar elvinni tőlük kutyát, hogy mentességet kapjon a kijárási tilalom alól - derült ki az RTL Híradóból.

A menhelyen attól tartanak, hogy az így örökbe adott állatok többsége a járványhelyzet után visszakerül hozzájuk.

„Nem mehet ki kutya innen, amíg ez a járványhelyzet van” – erről beszélt a Bodolai Ferenc Add a mancsod Alapítvány elnöke. Csige Alexandra szerint a most örökbe fogadni akarók 99 százaléka ezért keresi fel őket.

Ugyanezt tapasztalja a műsorban szintén megszólaló Állatbarát Alapítvány menhelyvezetője, Novák Éva is. Szerinte sokan el is ismerik, hogy csak arra az időszakra kell nekik kutya, amíg a kijárási korlátozások érvényben vannak, ki szeretnék ugyanis használni, hogy az állattartók ugyanis este 8 után is levihetik sétáltatni a kutyájukat.

Az RTL-nek nyilatkozó kutyaoktató szerint az is fontos, hogy a gazdák hozzászoktassák kedvenceiket ahhoz, hogy egyszer véget ér a home office. Ha nincs átmenet, a kutyák akár depresszióba is eshetnek.

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass