Életmentő rendőröket jutalmaztak Budapesten

2020. november 22. – 08:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Budapesti Rendőr-főkapitányság vezetője, Terdik Tamás elismerésben részesítette és megjutalmazta azt a két rendőrt, akik november 4-én éjszaka kimenekítettek egy embert egy lángoló családi ház pincéjéből a XXII. kerületben. A police.hu híre szerint Tóth Gábor és Bakró Mihály rendőr törzsőrmesterek néhány perccel a bejelentés után odaértek a házhoz. Az egyik törött ablakból 2-3 méter magas lángok csaptak fel. Az udvaron találkoztak egy férfival, aki kétségbeesetten próbálta a tüzeket oltani. Őt biztonságosabb távolságba kísérték, és elmondta, hogy bent van még a házban egy másik férfi és egy nő.

A ház pincéje felől hallottak segélykiáltást. A rendőrök behatoltak a pincébe, és bár minden tele volt füsttel, a segélykérő hangot követve rátaláltak egy idős asszonyra. Kihozták, és biztonságba helyezték. Ezután a házba is be kellett menniük, de itt már olyan nagy volt a tűz, hogy védőfelszerelés nélkül esélyük sem volt, hogy ott megtaláljanak bárkit. A kiabálásukra sem reagált senki.

Később a tűzoltók a harmadik embernek, a házban rekedt férfinak már csak a holttestét találták meg. A pincéből kimentett nő és az udvaron talált férfi füstmérgezést kapott, a mentők őket a helyszínen ellátták.

A rendőrség videójában az életmentők mesélnek arról, mi történt:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!