Átigazolt a DK-hoz a Momentum veszprémi agrárpolitikusa

2020. november 22. – 10:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke vasárnap délelőtti online sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy Benedek Szilveszterre bízzák ezentúl a DK agrárpolitikáját. A 33 éves, agrármérnök végzettségű, mezőgazdasági céget vezető Benedek eddig a Momentumban politizált, ő volt a párt Veszprém megyei listavezetője, a Momentum színeiben lett a Veszprém megyei közgyűlés képviselője.

Benedek a sajtótájékoztatón a váltásról azt mondta, hogy az „jól átgondolt” és „őszintén meghozott” döntés, úgy érzi, hogy az agrárprogramjáért többet tud tenni a DK embereként. A Momentumból való kilépése a mai nappal hivatalos, a Veszprém megyei közgyűlésben a DK színeiben folytatja a munkát.

A politikus szerint új, igazságosabb működési modellre van szükség a mezőgazdaságban, és kiszámíthatóságot, stabilitást kell biztosítani a sikeresség, a hazai mezőgazdasági termékek versenyképességének növelése érdekében. Benedek arról beszélt: évek óta azt látja, hogy a mai rendszerben sokszor azok járnak rosszul, akik valóban a földből élnek, az agrárpolitikai támogatások igazságosabb elosztására van szükség.

Legfrissebb híreinkért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!