NASAMS légvédelmi rakétarendszerekre ruház be a magyar honvédelem

2020. november 19. – 09:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

NASAMS légvédelmi rakétarendszereket vásárol a Magyar Honvédség a a norvég Kongsberg és az amerikai Raytheon cégektől, írja az MTI.

A Védelmi Fejlesztésekért Felelős Kormánybiztos MTI-n közölt közleménye szerint

„A korszerű rövid illetve közepes hatótávolságú, földi telepítésű légvédelmi rendszerek szolgálatba állításával a haderő 21. századi színvonalon nyeri vissza oltalmazási képességét”

melyet a „rendszerváltás utáni leépítéseknél” veszített el. Az új eszközök az 1976 óta működő szovjet Kub komplexumokat váltják le, a leendő rakétarendszerrel megnő a lefedhető terület nagysága és „az egyidejűleg megsemmisíthető célok száma”. A NASAMS emellett a robotrepülők és a pilóta nélküli gépekkel is fel tudja venni a harcot.

A gépeket 2023-tól kapja meg a honvédség. Novemberben több fejlesztést is bejelentett a honvédség, kedden írtunk arról, hogy két brazil multifunkciós repülőgépről is tárgyal a magyar kormány, illetve november elején arról, hogy újabb Airbus helikopterek érkeznek a honvédelem szolnoki bázisára is.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!