Két brazil multifunkciós repülőgépet vesz a honvédség

2020. november 17. – 16:23

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar kormány két többfeladatos katonai repülőgép megvásárlásáról egyezett meg az Embraerrel, olvasható a gyártó honlapján.

Az Embraer azt írta, a magyar kormány a KC-390 repülőgépmodellből vásárol két darabot. A gépek mellé a brazil gyártó biztosítja a pilóták és a technikai személyzet kiképzését, valamint a gépek kiszolgáláshoz szükséges műszaki hátteret.

A kéthajtóműves katonai szállítógép új fejlesztésnek számít, 2015-ben készült el a prototípusa, de csak tavaly kezdték el bevezetni a piacra. A légi utántöltésre is alkalmas gép több feladatott is elláthat, 26 tonnával terhelhető meg, lehet vele rakományt, páncélozott járművet és csapatokat is szállítani. Az Embraer megjegyezte, hogy taktikai feladatokat is elláthat a gép, de alkalmas egészségügyi evakuációra is. A gép abban egyedülálló, hogy intenzív orvosi ellátást is lehet biztosítani a fedélzetén.

A gépek leghamarabb 2023-ban érkezhetnek meg Magyarországra. Az Embraer ügyvezető igazgatója, Jackson Schneider azt mondta, Magyarország a második olyan európai ország és NATO-tag, amely a C-390-et választotta. A gépet először a brazil hadseregnél vezették be, majd Portugália rendelt belőle.

Az Airportal azt írta, ezeket a gépet a Magyar Honvédség a kiöregedett Antonova An-26-os teherszállítók pótlására vette meg a honvédség.

A Telex friss híreit itt találja >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!