Felajánlotta a lemondását a budakalászi jegyző, aki búzavirágnak nevezett egy melegnek hitt jelentkezőt

Legfontosabb

2020. november 19. – 16:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Felajánlotta lemondását a budakalászi jegyző, miután pár napja a Telex megírta, hogy egy birtokunkba került hangfelvétel alapján kiderült, azért utasította el a budakalászi önkormányzat egy anyakönyvvezetői állásra jelentkezett embert, mert melegnek gondolták. Hivatalosan mással indokoltak.

Az önkormányzat honlapján a jegyző egy rövid közleményben tudatja, hogy felajánlotta felmondását a polgármesternek. Mint írja:

Tisztelt Budakalászi Polgárok!

A napokban nyilvánosságra került szavaimért minden ismerőstől és ismeretlentől ezúton is szeretnék bocsánatot kérni. A következményeket és az azzal járó felelősséget, kötelezettséget vállalom és vállalni fogom. A jegyzői munkámat érintő kérdésekben egyeztetést kezdeményeztem polgármester úrral és felajánlottam neki a lemondásomat.

Deák Ferenc

Az említett hangfelvételeken ilyeneket mond: „Gondolkodtunk, mi legyen, (…) felhívtuk, hogy akkor rá esett a választásunk. De közben most tudtam meg egy negyedórája, hogy jó volt a megérzésem, búzavirág”. Meg olyat, hogy „utálom az ilyen lóbaszó férfiakat, haragszom rájuk, alapból”, és Deáknak az is szemet szúrt, hogy korábbi munkahelyén a pályázó több élettársi kapcsolati bejegyzést is lebonyolított – ami az anyakönyvvezetői állással járó feladat. „Mi ilyet itt nem fogunk csinálni, mert nem vagyunk erre kijelölve, hála a jó istennek” – mondta.

Az esetről itt olvashat bővebben.

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!