A járvány után is marad az online nyelvvizsgázás

2020. november 18. – 16:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az előírt feltételeknek megfelelő öt vizsgaközpont kapta meg az akkreditációt az online szervezhető nyelvvizsgáztatáshoz – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium szerdán az MTI-vel.

Az ITM közleménye szerint a koronavírus-járvány első hulláma során tavasszal bevezetett lehetőség népszerűnek bizonyult: májustól augusztus közepéig mintegy hétezer online nyelvvizsgát tettek, majdnem ötezret sikeresen.

A kormány a nyár végén döntött arról, hogy a megfelelően felkészült vizsgaközpontok – újabb határidő meghatározása nélkül – a továbbiakban is szervezhetnek online nyelvvizsgát. Az őszi időszakban öt nyelvvizsgaközpont nyújtotta be akkreditációs kérelmét az Oktatási Hivatalhoz, és szerdán az ötödik is megkapta az engedélyt arra, hogy személyes kontaktus nélkül, online formában is szervezhessen nyelvvizsgát. Az ITM azt is bejelentette, hogy az akár otthonról teljesíthető vizsgázás lehetősége a veszélyhelyzet megszűnése után is elérhető marad.

A központoknak biztosítaniuk kell az elektronikus nyelvvizsgák szabályszerű lebonyolításához szükséges technikai feltételeket. Alapvető elvárás

  • a vizsgázó megbízható azonosítása,
  • a vizsgázó és a vizsgaközpont közötti stabil online kapcsolat biztosítása,
  • és persze annak a lehetőségnek a kizárása, hogy a vizsgázó mástól származó, meg nem engedett segítséget vegyen igénybe

Az előírt feltételeknek megfelelő központokban mostantól hat nyelvből (angol, francia, német, olasz, orosz és spanyol) szerezhető online módon általános nyelvvizsga bizonyítvány.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!