Egy évet kapott az olasz vadász, aki véletlenül agyonlőtte majdnem 100 méterre álló társát

2020. november 18. – 13:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Tatabányai Törvényszék jogerősen egy év fogházra és tíz év vadászattól eltiltásra ítélt egy olasz férfit, aki vadászat közben véletlenül elsült fegyverével halálra sebezte társát – írta szerdán az MTI.

Az elítélt a Bakonysárkány és Aka közötti erdőben 2017 őszén, esti, ködös időben az elkövető segítőjével, a lesről lejőve, gyalog indult egy vad után. Lövésre készülődés közben belenézett a távcsőbe, közben azonban megbotlott, a kibiztosított fegyver pedig elsült. A lövedék egészen egy tőle 91 méterre lévő vadlesig repült, ahol is halálos sebet ejtett, egy ott tartózkodó másik vadászon.

A Komáromi Járásbíróság 2019. december 4-én a férfit foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt egy év fogházbüntetésre ítélte és tíz évre eltiltotta a vadász foglalkozástól. Az ítélet ellen akkor az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője pedig enyhítésért fellebbezett; az ügyet másodfokon ezután a Tatabányai Törvényszék bírálta el, mely helyben hagyta az elsőfokú bíróság döntését, így az ítélet jogerőre emelkedett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!