Pert nyert a 24.hu Simonka Györggyel szemben

2020. november 18. – 12:59

Másolás

Vágólapra másolva

Elutasította a bíróság Simonka György fideszes országgyűlési képviselő helyreigazítási kérelmét a 24.hu-val szemben, az ítélet – miután a kormánypárti politikus nem fellebbezett a Fővárosi Törvényszék szeptemberi, elsőfokú döntése ellen – jogerős, írja a lap.

A 24.hu cikke felidézi, hogy még júniusban írták meg a Békés megyei fideszes képviselővel összefüggésben, hogy az egykor az ő és a felesége irányítása alatt működő, mára felszámolás alatt álló Magyar Termés TÉSZ Kft.-ben több mint egymilliárd forint közpénz veszett oda. Ennek visszaszerzésére pedig már aligha van esély.

Helyreigazítási kérelmében Simonka György többek között azt írta, szerinte kizárólag a felszámolási eljárás jogerős befejezése után lehet megállapítani azt, hogy maradt-e esetlegesen kielégítetlen hitelezői igény a céggel szemben, és ha igen, az milyen összegű. Így szerinte valótlan állítás az, hogy cégében egymilliárd forint közpénz veszett oda.

Keresetét azonban teljes egészében elutasította a bíróság. A Fővárosi Törvényszék ítélete szerint a cikk címében is megfogalmazott állítás – miszerint Simonkáék cégében egymilliárd forint veszett oda – olyan közlés, amely a képviselőhöz köthető, hiszen a jogosulatlan közpénz-felhasználással érintett cég az ügyvezetése alatt állt, illetve annak tulajdonosa volt.

A bíróság szerint a 24.hu igazolta, hogy az említett egymilliárd forint értékű közpénzkövetelés érvényesítése vált kétségessé azzal, hogy az állam a követelését késedelmesen jelentette a felszámolónak.

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!