93 kórházba vezényelnek katonákat

2020. november 16. – 08:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

>>>Itt találja a Telex legfrissebb híreit<<<

Hétfőtől 93 kórházban lesznek ott a katonák, hogy segítsék a koronavírus-járvány elleni védekezés során az egészségügyi feladatok ellátását – mondta a honvédelmi miniszter az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában, írja a koronavirus.gov.hu.

Benkő Tibor kiemelte, hogy a katonák nem olyan feladatot látnak el, amihez egészségügyi szakmai képzettség kell,

elsősorban fizikai, logisztikai munkákat végeznek majd, segítenek a hőmérőzésben is.

A legfőbb feladatuk az lesz, hogy az egészségügyi dolgozók leterheltségét csökkentsék.

Miután az őszi szünetben a köznevelési intézményekben a katonák végezték a fertőtlenítést, számos helyről érkezett erre vonatkozó kérés a honvédséghez. A fertőtlenítési feladatokat folyamatosan végzik a katonák, köztük önkéntes tartalékosok is. Emellett a határbiztosítási, határzárási feladatokban és a humanitárius korridorok biztosításában is részt vesznek, közölte a miniszter.

Benkő Tibort kérdezték arról is, hogy Karácsony Gergely főpolgármester és Juhász Ferenc volt szocialista honvédelmi miniszter is nemtetszését fejezte ki a fegyverrel járőröző katonák miatt. Erre reagálva a honvédelmi miniszter kiemelte: a katonának felszereléséhez tartozik az egyéni fegyverzet. Elmondta, a szolgálati szabályzatok 1974-től kezdve kimondták, és a 2005-ös HM-utasítás is azt rögzíti, hogy

„a katona az őrszolgálatot, a járőrfeladatot egyéni felszerelésben kell, hogy végrehajtsa. Ebben semmi új nincs” .

Kövess minket Facebookon is!