Zöld karácsonyi díszkivilágítás lesz idén Budapesten

2020. november 13. – 09:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Karácsony Gergely, a főváros főpolgármestere Facebook-oldalán írt arról, hogy a Budapesti Dísz-és Közvilágítási Kft. idén

a zöld környezet megóvását előtérbe helyezve új, környezetbarát díszekkel fényesíti majd Budapest köztereit advent első vasárnapjától.

A két fő szempont Karácsony szerint a fák megóvása és az energiatakarékosság lesz, így „az idei díszítés látványa eltér majd a korábbiaktól”.

A díszítés újrahasznosított műanyag és alumínium, valamint cukornád felhasználásával készült, a karácsonyi díszek most első alkalommal készülnek lebomló és újrahasznosítható anyagokból Budapesten.

A Városháza parkban például piros szíveket, arany harangokat és gömbdíszeket lehet majd látni, az Andrássy út Deák tértől Oktogonig tartó szakaszán pedig teljesen organikus anyagokat tartalmazó díszek lesznek. A kisebb súly kevésbé terheli a fákat, az összes dísz beépített teljesítménye 8,5 kW lesz, azaz 40%-kal kevesebb, mint a korábbi években.

A főváros nem csak a karácsonyi díszek tekintetében változtatott a téli időszakra, a Főkert csütörtökön közölte, hogy idén környezetvédelmi szempontok miatt nem viszik el az összes lehullott faleveleket, hogy számos élőlénynek telelőhelyet nyújthassanak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!