Tudatosan nem szállítják el a fővárosban a lehullott faleveleket

2020. november 12. – 11:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Főkert arról tájékoztatott Facebook oldalán, hogy nem rendetlenségből, hanem környezetvédelmi szempontok miatt nem viszik el az összes lehullott faleveleket. Korábban 500 teherautónyi gyűlt össze, most inkább ideiglenesen tárolják, és majd csak tavasszal viszik el, amikorra már kisebb lesz a térfogatuk. Több fuvart spórolnak meg így.

Fotó: Főkert
Fotó: Főkert

„Ezek az ideiglenes tárolóhelyek a városi környezetben egyfajta mesterséges telelőhelyként is funkcionálnak majd, mivel számos, hasznos élőlény számára menedéket nyújtanak. A felhalmozott falevelek földközeli része pedig akár egy tél alatt is bomlásnak indul, így tavasszal értékes komposztként lesz felhasználható a növények alá terítve.

A lehullott levél óriási kincs. Égetés, elszállíttatás helyett hasznosítsuk, ahol csak lehet”

– indokolták a lépésüket.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom