Veszélyben a fővárosi zöldség-gyümölcs ellátás

2020. november 13. – 12:14

Másolás

Vágólapra másolva

A kijárási korlátozás ellehetetleníti Budapest zöldség- és gyümölcsellátását, ezért a főpolgármester levélben fordult Pintér Sándor belügyminiszterhez, kérve, hogy a kijárási korlátozás ne tegye tönkre a Nagybani Piac működését, írják a Városháza közösségi oldalán.

A kijárási korlátozásról szóló kormányrendelet alapján ugyanis az üzletekben az ott foglalkoztatottak kivételével este 7 és reggel 5 között tartózkodni tilos, és az üzleteket reggel 5-ig zárva is kell tartani.

A Nagybani Piac viszont hagyományosan este 7 és éjfél között tart nyitva, így biztosítva, hogy a kiskereskedők reggelre már friss zöldséggel és gyümölccsel várhassák a vevőket. A kormány ezzel a döntéssel teljesen ellehetetleníti a Nagybani piac működését, ezzel kárt okozva magyar termelők és kereskedők százainak, valamint a budapestieknek és természetesen a környéken élőknek.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!