Karácsony szerint akkor lehet bérleteket visszafizetni, ha a kormány kompenzálja a közösségi közlekedés kieső bevételeit

2020. november 13. – 15:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ahogy azt megírtuk, Schanda Tamás államtitkár egy Facebook-posztban jelentette be, hogy kezelési költség nélkül visszatérítik a helyközi közlekedési szolgáltatók a korábban megvásárolt, de a koronavírus-járvány elleni védekezéshez kapcsolódó intézkedések miatt feleslegessé vált novemberi bérletek árának felét vagy egészét azoknak, akik kérik.

Ugyanebben a posztban azt is írta, hogy a minisztérium arra kéri Karácsony Gergely főpolgármestert és a települések polgármestereit, hogy a helyi közlekedési vállalatok esetében járjanak el hasonlóan.

Karácsony Gergely a Telexnek reagált Schanda felvetésére. Azt írta:

„Júniusi közgyűlési határozat kötelezi a városvezetést, hogy amennyiben a kormány, számos európai kormányhoz hasonlóan

kompenzálja a közösségi közlekedés kieséseit, akkor merülhet fel bármilyen kompenzáció. Jelenleg ez nem is lenne indokolt, hiszen a közösségi közlekedést igénybe vevők aránya nem csökkent érdemben.

Ugyanakkor javasoljuk, hogy ha a kormány könnyíteni szeretné Budapest közlekedését és megelőzné a tumultusok kialakulását, akkor minél gyorsabban fejezze be az M0-s híd felújítását, és tegye ingyenessé az M0-s körgyűrű teljes szakaszának használatát”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!