Vegyen metszőollót, írta az önkormányzat az ágak miatt panaszkodó lakosnak

2020. november 13. – 16:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy helyi lakost a főváros XX. kerületében zavart, hogy „a belógó ágak miatt 6 éves kor felett csak hajlongva, vagy limbó-üzemmódban lehet haladni”, és bejelentést tett. A választ nem köszönte meg.

Hosszú kafkai történet zárult méltó csattanóval a járókelő.hu közhasznú problémabejelentő oldalon egy pesterzsébeti járda fölött elburjánzó fa ügyében: az önkormányzat vélhetően türelmét vesztett alkalmazottja azt ajánlotta a bejelentőnek, hogy vegyen egy metszőollót, és vágja le maga az ágakat a közterületen.

A nevezetes helyszín – Fotó: jarokelo.hu
A nevezetes helyszín – Fotó: jarokelo.hu

A pontos válasz is idézésre érdemes:

Testének, szellemének, kerületének egyaránt javára válna, ha az írogatás helyett tettekkel is bizonyítaná mennyire szívén viseli a közterületek állapotát. Metszőolló a lakhelyéhez közelierzsébeti piacon is kapható. Bár ranglistára nem fog felkerülni, de biztosíthatom, hogy rendkívül felemelő érzés hasznosan élni!

– írta a pesterzsébeti önkormányzat VGO (vélhetően városgazdálkodási osztály).

A bejelentést egyébként még július 24-én tették, ám az első kanyarban megtalált Főkert Zrt. 3 napon belül válaszolt, hogy:

A bejelentésben jelzett fa nincs Társaságunk üzemeltetésében.

Ezek után augusztusban a pesterzsébet önkormányzathoz is eljutott az ügy, ahol azt írták akkor, hogy csak közvetlen balesetveszélyelhárítás céljából van lehetőség metszési munkát végezniük, türelmet kérnek.

Telt múlt az idő, október legvégén az helyi egyik felhasználó jelezte, hogy semmi változás az ügyben. Az önkormányzati cérna elszakadásáig még 12 nap kellett, és akkor megszületett a cikk elején idézett nyegle, kioktató válasz.

Ennek a cikknek az eredeti forrása a Járókelő.hu, kattintson ide, hogy elérje a Járókelő oldalát, ahol további híreket talál közúti problémákról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!