Itt a térkép, amin megnézheti, hogy milyen távolra sétálhat a kutyájával este 8 után

2020. november 13. – 21:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A november 11-én életbe lépett este 8 és reggel 5 közötti kijárási tilalom alól kivételt képeznek a kutyatulajdonosok, akik a lakásuktól számított 500 méteren belül megsétáltathatják a kutyájukat. De honnan tudják, meddig ér az az 500 méter?

A kijárási korlátozások első éjszakáján rögtön meg is büntettek öt kutyasétáltatót, akik túl messzire mentek a kutyájukkal. De hogyan lehet kimérni, hogy például a szokásos esti egészségügyi kiskör beleesik-e ebbe?

Ha valaki nem akar az érzéseire vagy egyéb, valószínűleg pontatlanul mérő eszközére hagyatkozni, annak itt van a megoldás, a Google-alapú kutyamétertérkép. Müller Zsolt programozó készített egy Google Maps-en alapuló oldalt, ahol vagy a címre keresve vagy a térképre kattintva pontosan berajzolja az 500 méter sugarú kört a lakóhely körül. Így nem kell tartani az igazoltatástól sem, pontosan fogja tudni minden kutyás gazdi, hogy meddig mehetnek el bármelyik irányba.

500 méter a budapesti Boróka utca körül
Forrás: https://muzso.hu/500-meter

A készítő azt írta a térképről, hogy az ingyenes Google API kulcsot használta, ezért naponta maximum pár tízezer lekérést képes kiszolgálni, így ha nem sikerül betölteni éppen, érdemes másik napon újra próbálkozni.
Mobilról nézve pedig ezt a linket ajánlja.

Frissítés:Olvasónk hívta fel a figyelmet arra, hogy a fenti oldal már nem működik, ezért gyorsan összedobott egy másikat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!