Templomtorony gőzmozdonnyal: 150 milliárdot kapott Tokaj-Hegyalja

2020. november 12. – 20:09

Másolás

Vágólapra másolva

Egy szerdai kormánydöntés alapján 149,5 milliárd forintot adnak Tokaj város és a Tokaj-Zemplén térség fejlesztésére, és a település külön kapott még bő félmilliárdot a református templom tatarozására. A pénzeket az időközi parlamenti választást nemrég megnyerő Koncz Zsófia körzetében költhetik el, egy olyan környéken, ahol a szőlő- és boripar, illetve a vendéglátás komoly része került NER-es kezekbe, írja a 444.hu.

A „Szeretlek Tokaj” felirat angol nyelven fogadja a városba érkezőket – Fotó: Jászai Csaba / MTI
A „Szeretlek Tokaj” felirat angol nyelven fogadja a városba érkezőket – Fotó: Jászai Csaba / MTI

Csak kerékpárút-fejlesztésre 13 milliárd 350 milliót kapott Tokaj és környéke. A nagyságrendet jól érzékelteti, hogy egy 2017. közepén született kormányhatározat szerint onnantól 2019. végéig összesen 27 milliárdot különítettek el bringaút-építésekre, az egész országban.

A hegyaljai dűlőutak fejlesztésére 5 milliárd 750 milliót adtak. Közutakra pedig 52 milliárdot. További egymilliárd forintot kap a körzet egy nosztalgiagőzös indítására. A körzet szálláshely- és gasztronómiai fejlesztésekre 12 milliárd 650 milliót, egy borvidéki látogatközpontra 2 milliárdot, kistelepüléseinek fejlesztésére pedig 4 milliárdot kapott. Félmilliárd jutott a Hernád folyó „vadvízi élményfejlesztésére”.

Tokaj városában 22 és fél milliárdból fejlesztik a turizmust, amiben nincs benne a gyermek- ifjúsági- és felnőtt szálláshelyek fejlesztése, amire 9 milliárd 645 milliót kapott a város. Városrehabilitációra bő tíz és fél milliárd megy el, míg gasztronómiafejlesztésre csak 350 millió. Ezt az egész 9,5 milliárd forintból szervezik meg – azon belül 2 milliárd megy turisztikai szervezetfejlesztésre és marketingkampányokra, 7,5 milliárd pedig projektmenedzselésre. Mindezeken felül 5 milliárd forintos tartalékot is képeznek, írja a lap.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!