Kövér moslékkoalíciózása miatt az ellenzék nem vesz részt a Házbizottság munkájában

2020. november 12. – 11:30

Másolás

Vágólapra másolva

Miután Kövér László házelnök a hétvégén az uniós jogállamisági kritériumról kifejtette, hogy az EU nyers hatalmi politikát folytat, és maga alá akarja gyűrni a gyengébb tagállamokat, vagy

azokat a politikai, ideológiai meggyőződésű csoportokat, amelyek nem tartoznak a semmi által homogenizált baloldali, libsi, komcsi neomarxista moslékkoalícióhoz,

a DK, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd csütörtökön egy közösen kiadott közleményben azt közölte, hogy

Kövér László ezzel méltatlanná vált a Házbizottság vezetésére, ezért amíg nem hajlandó arról lemondani, az ellenzék nem vesz részt a Házbizottság munkájában.

Szerintük a házelnök most emberek millióit, Magyarország nem fideszes többségét sértette meg, amikor az ellenzéki összefogás kapcsán „moslékkoalícióról” beszélt.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom