Ismét elítélték a zuglói kokainos gázolót

2020. november 10. – 10:58

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A fővárosi főügyész közleménye szerint bódult állapotban elkövetett járművezetés és kábítószer birtoklása miatt ismét elítélték azt a 29 éves nőt, aki 2016-ban lassítás, megállás és segítségnyújtás nélkül, bekokainozva gázolt halálra egy férfit, majd tavaly szeptemberben ismét bedrogozva vezetett – írja az MTI.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság ezúttal első fokon egy év két hónap letöltendő fogházbüntetésre ítélte, és véglegesen eltiltotta a járművezetéstől a nőt, aki tavaly szeptemberben bedrogozva vezetett Zuglóban. Méghozzá úgy, hogy a gázolásos ügye miatt is folyt ellene eljárás, így akkor éppen nem is volt jogosítványa.

A vádirat szerint a nő 2019 szeptemberében azután ült autóba, hogy csekély mennyiségben többféle kábítószert és pszichotróp anyagot szerzett, melyek egy részét el is fogyasztotta, mindez pedig akkor derült ki, amikor a rendőrök igazoltatták őt. A nő a mostani ügyben már az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz fűződő jogáról. Az ítélet nem jogerős, azt az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Az nőt 2019 decemberében 5 év hat hónap börtönre ítélték, amiért 2016-ban kokain hatása alatt elütött a zebrán egy 85 éves férfit, aki belehalt a sérüléseibe. A nő később azt mondta, nem vette észre a férfit, a csattanást pedig nem hallotta, mert a kocsiban hangosan szólt a zene, ezért nem is állt meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!