Este 8 után is lehet kutyát sétáltatni

2020. november 10. – 12:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor hétfőn bejelentette a kormány eddigi legszigorúbb korlátozásait a járványidőszakban, ebben többek között szerepel, hogy szerdától kijárási korlátozások lépnek életbe este 8 és reggel 5 óra között.

Ovádi Péter, a Fidesz országgyűlési képviselője és az állatvédelem miniszteri biztosa Facebook-oldalán tette közzé: megállapodott Orbán Viktor miniszterelnökkel arról, hogy a kutyások korlátozás nélkül vihessék sétálni, kutyafuttatóba állataikat a lakóhelyüktől számított 500 méteres körzeten belül.

Posztjában azt is javasolja, hogy az önkormányzatok saját hatáskörükben mérlegeljék a kutyafuttatók nyitvatartását és rendezését.

Nem sokkal később Orbán Viktor is posztolt egy videót a kutyás megállapodásról Facebook-oldalára.

A legfrissebb járványügyi korlátozásokról ebben a cikkünkben olvashat.

A Telex legfrissebb híreit ide kattintva láthatja.

(Borítókép: Mohai Balázs/ MTI)

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom