Egymásra mutogatnak a konfliktusba keveredett érdi temetkezési cégek

2020. november 9. – 19:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

(A cikk a megjelenése után frissítéssel bővült, ami a cikk végén olvasható.)

Egy férfit gyanúsítottként hallgattak ki az érdi hatóságok a város egyik temetkezési cégénél történt gyújtogatással kapcsolatban – tudta meg a 24.hu.

A Fehér Fény Temetkezési és Kegyeleti Kft. telephelyén két halottaskocsi gyulladt ki október végén. Az Érdi Rendőrkapitányságon rongálás megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, részleteket azonban nem közölt a rendőrség. A Fehér Fény tulajdonosa azt mondta a lapnak, hogy az elmúlt időszakban megromlott a viszonyuk egy másik, szintén érdi temetkezési céggel, ahol ő és egy munkatársa korábban dolgozott. Rácz Ádám szerint a másik cégnek „nagyon fájt”, hogy felmondtak, és saját céget alapítottak.

Rácz szerint a gyújtogatás előtti napokban fenyegető üzeneteket kaptak valakitől, amelyekben arra próbálták rábírni őket, hogy fejezzék be a tevékenységüket. A rivális cég azonban azt állítja, ők mindig jogkövető módon jártak el.

„A társaság minden őt ért negatív döntés és intézkedés orvoslását kizárólag az alkotmányos rend nyújtotta módon, jogi úton kívánta és kívánja ezután is megoldani. Erről a törvénytisztelő útról – saját morális meggyőződése okán – nem kíván elmozdulni, így a lehető legtávolabb állnak tőle azok az erőszakos cselekedetek, amelyekkel a különböző sajtóorgánumok és a polgármester is megpróbálja összefüggésbe hozni” – közölte a 24.hu-val a Gábriel Könnye Kft. Szerintük „koholt vádakkal, a konkurens cégek, élen a Fehér Fénnyel, próbálják aljas módszerrel eltávolítani a piacról a társaságot”.

A temetkezési cég azt is állítja, hogy az önkormányzattal 2010 óta fennálló szerződésük felbontásához olyan cikkek szolgáltattak indokot, amelyek a cég jóhírnevének lerombolását célzó hadművelet részei voltak. A Gábriel Könnye szerint egy korábbi munkavállalójuk készítette elő a támadásokat. A cégnél azt mondták: erre a hadjáratra a volt munkavállalónak azért volt szüksége, mert a Gábriel Könnyénél töltött időszaka alatt úgy döntött, alapít egy saját, temetkezéssel foglalkozó céget, amellyel be tud törni a piacra. Ehhez viszont előbb meg kellett szabadulnia a Gábriel Könnyétől, amit legkönnyebben a cég hírének a médián keresztül történő aláásásával tudna megtenni.

Frissítés november 14-én:

Szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelében a Fehér Fény Temetkezési és Kegyeleti Kft. azt írta a rivális cég mondataira reagálva, hogy „semmilyen média hadjáratot nem készítettünk elő, sem indítottunk semmilyen fórumon a szóban forgó cég ellen. Ezeket a feltételezéseket felháborítónak és sértőnek tartjuk, és vissza is utasítjuk őket. Nem kevertünk senkit gyanúba. Ellenben ők megszámlálhatatlan hamis és valótlan állítással próbálták rossz hírünket kelteni és megakadályozni a cég indulását.” Ezenkívül kiemelték azt is, hogy „mi egyetlen hírportált sem kerestünk meg, csak dolgozni szeretnénk és szerettünk volna az első pillanattól”.

A Telex legfrissebb híreit ide kattintva láthatja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!