Zavarta, hogy a kapuja elé parkolnak az óvodához érkező szülők, halálosan megfenyegetett egy ceglédi képviselőt

2020. november 9. – 10:28

Másolás

Vágólapra másolva

Vádat emelt az ügyészség egy ceglédi férfi ellen, aki idén márciusban megelégelte, hogy a helyi önkormányzat nem oldja meg a problémáját, és emberek elgázolásával, valamint az egyik helyi képviselő megölésével fenyegetőzött a házával szemközti óvodához érkező, rendszeresen a kapuja előtt parkoló autók problémája miatt – olvasható az ügyészség honlapján.

A vádirat szerint a férfi szemben lakott egy ceglédi óvodával és nagyon zavarta, hogy a szülők gyakran az háza előtt parkolnak az autóikkal. Miután a probléma úgy sem rendeződött, hogy annak megoldása érdekében a férfi több mint két évig rendszeresen kereste személyesen és e-mailben is a városi képviselőtestület egyik tagját, 2020 márciusában egy fokozattal feljebb kapcsolt, és fenyegető, illetve becsületsértő üzeneteket kezdett küldeni a városi képviselőnek és a város rendőrkapitányának is. Később azzal is fenyegetőzött, hogy ha valaki újra a kapujába parkol, akkor embereken fog áthajtani autóval, egy hónappal később pedig előfordultak olyan levelek is, amelyben azt írta, hogy

ha nem fizetnek neki tízmillió forintot kártérítésként, akkor megöli a városi képviselőt.

A férfi dühöngésének végül a Ceglédi Rendőrkapitányság vetett véget, amikor az e-mailek tartalma miatt előállította az elkövetőt. Az ügyészség súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás és rendvédelmi szerv elleni becsületsértés miatt emelt vádat a férfi ellen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!