Távoktatásra áll át a magyar–kínai iskola

2020. november 6. – 14:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A vegyes fenntartású iskola esetében a kínai fél nem támogatta a tömeges koronavírus-fertőzés idején a személyes jelenlétet.

Ami a hazai fenntartású oktatási intézményekben továbbra is tiltott, azt a kínai–magyar vegyes fenntartású Magyar–Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, vagy ismertebb nevén a Neptun utcai iskola, meglépte, vagyis bezárt.

(Ide kattintva további cikkek is elérhetők.)

Az iskola a szülők felé a megnövekedett esetszámmal indokolta, hogy hétfőtől az iskola azonnali hatállyal átáll a digitális oktatásra.

A hír megerősítése érdekében írtunk az iskolának és a budapesti kínai nagykövetségnek, de a szülők már megerősítették számunkra a hírt, mert mint jelezték, a kínai fél nem kívánta a részben kínai oktatói gárda egészségét továbbra is veszélynek kitenni.

A környező országokkal ellentétben Magyarország egyelőre igyekszik nyitva tartani az iskolákat, de mint azt a Telexnek levelet író tanároktól tudjuk, sokan ezt nagyon nehezen élik meg, Ahogy egyik levélírónk írja:

„Iskolánkban is több tanár fertőzöttsége igazolt (nyilván nem állami teszt alapján…), sem védőeszközt nem kapunk, sem juttatást, de ez most az életünkről, és a családunk életéről szól, ami nem megvehető.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!